Χρήσιμα Tips για να μάθεις σωστά την αγαπημένη σου ξένη γλώσσα:

Τεχνικές μελέτης «Στοχευμένο διάβασμα»

  1. Βάλε προτεραιότητες, μην τα διαβάζεις όλα μαζί, συγκεντρώσου σε ένα το πολύ δύο πράγματα τη φορά. Καλύτερα να διαβάζεις 3-4 φορές την βδομάδα από μισή ώρα, παρά 2 ώρες σε μια μόνο μέρα.
  2. Χρησιμοποίησε τις αισθήσεις σου. Συνδύασε τον οπτικό, ακουστικό και κιναισθητικό τύπο μελέτης, πες το δυνατά, άκουσε το, γράψε το.
  3. Εξέταζε τον εαυτό σου με βασικές ερωτήσεις: Ποιος; Τι; Πότε; Πού; Γιατί;
  4. Χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές απομνημόνευσης όπως: χαρτογράφηση, ακροστιχίδες, αστείες συσχετίσεις, αυτοσχέδιες ιστορίες και γενικά όποιον συνδυασμό πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει.
  5. Βοήθησε τον εγκέφαλό σου υπογραμμίζοντας τα σημαντικά στοιχεία με φωσφορούχους μαρκαδόρους.
  6. Σημείωσε όσα θέλεις να θυμάσαι σε χαρτάκια post-it και κόλλησέ τα σε περίοπτη θέση, στα βιβλία, τετράδιά σου, στο δωμάτιο σου ή στο γραφείο σου ώστε να τα βλέπεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

  1. Άρχισε την επανάληψη έχοντας καθορίσει το τέλος της (π.χ. μετά από 1 ώρα). Η ικανότητά σου να μαθαίνεις αυξάνεται καθώς τελειώνει ο χρόνος. Μην τα κάνεις όλα σε μια μέρα.
  2. Η καλύτερη αφομοίωση γίνεται αμέσως μετά την επανάληψη! Κάνε ένα διάλειμμα και επανάλαβε μετά από 10 λεπτά συνοπτικά ότι έχεις διαβάσει.
    Ακολουθώντας αυτές τις τεχνικές μελέτης θα παρατηρήσετε μεγάλη πρόοδο τόσο στην προφορική όσο και στην γραπτή επικοινωνία εντός και εκτός μαθήματος.

Δες επίσης αναπλήρωση μαθημάτων

Δημοσιεύτηκε στο news. Σώστε σε σελιδοδείκτη το σύνδεσμο .