Σπουδές στην Ιταλία – Ισπανία

1. Γιατί σπουδές στην γειτονική Ιταλία;

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΜΠΕΡΤΑΜΙΝΙ σας προτείνει ιταλικά πανεπιστήμια κρατικά και αναγνωρισμένα διεθνώς και από το ΔΟΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
Με την δική μας καθοδήγηση θα κάνετε σωστή επιλογή πόλης και η εισαγωγή σε οποιαδήποτε πόλη θα σας φανεί πάρα πολύ εύκολη.
Χαμηλό κόστος φοίτησης & ζωής.

2. Σχολές χωρίς εξετάσεις – Προετοιμασία για Ιταλικά Πανεπιστήμια

Πολυτεχνείο (εκτός από Αρχιτεκτονική)
Φαρμακευτική (σε κάποια πανεπιστήμια διεξάγονται εισαγωγικές εξετάσεις)
Φυσικής
Χημείας
Μαθηματικών
Οικονομικών
Βιολογικό
Νομική
Φιλολογία
Γλωσσών
Καλών Τεχνών, κ.α.

3. Σχολές με εξετάσεις – Προετοιμασία για Ιταλικά Πανεπιστήμια

Ιατρική (και όλες οι σχολές που ανήκουν στην Ιατρική, Φυσιοθεραπεία, Νοσηλευτική, Λογοθεραπεία κ.α.)
Κτηνιατρική
Οδοντιατρική
Αρχιτεκτονική
Ψυχολογία
Παιδαγωγικά

4. Δομή εξετάσεων(για τις σχολές με εξετάσεις)

Σε αυτήν την περίπτωση οι εξετάσεις είναι σε μορφή Multiple Choise – Πολλαπλών επιλογών (80 ερωτήσεις), Οι οποίες περιλαμβάνουν ερωτήσεις σχετικές με τα βασικά μαθήματα της ειδικότητας που έχει επιλέξει ο υποψήφιος, καθώς και ερωτήσεις Γενικής, Κουλτούρας, Λογικής.

Ημερομηνίες εξετάσεων

Οι εξετάσεις διεξάγονται το Σεπτέμβριο, αλλά διαφέρουν ανά πανεπιστήμιο. Το Ινστιτούτο Bertamini θα σας ενημερώσει για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες εξετάσεων.

5. Κόστος ζωής και διαβίωσης

Το κόστος ζωής αν και διαφέρει από πόλη σε πόλη, σε γενικές γραμμές είναι παρόμοιο με της Ελλάδας, όπως επίσης και το κόστος διαμονής (περίπου 300€ ανά μήνα για γκαρσονιέρα, 550€ ανά μήνα για δυάρι και 700€ για τριάρι). Παρόλα αυτά, στην Ιταλία οι φοιτητές συνήθως μοιράζονται το διαμέρισμα με αποτέλεσμα το κόστος διαμονής να μειώνεται μέχρι και κατά το ήμισυ.
Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου κυμαίνονται από 600€-1400€ τον χρόνο ανάλογα με την φορολογική δήλωση του γονέα του μαθητή.
Όσον αφορά το κόστος σίτισης, οι φοιτητές μπορούν να γευματίσουν στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου με 3€ ή 5€, ανάλογα με την φορολογική δήλωση του γονέα του μαθητή.

Απευθυνθείτε σε μας, γιατί:

Από το 1972 εξειδικευόμαστε στην προετοιμασία των υποψήφιων φοιτητών Ιταλικών πανεπιστήμιων και αναλαμβάνουμε με συνέπεια:

 • Την τακτοποίηση  όλων των δικαιολογητικών στην Ελλάδα, Ιταλία μέχρι και εύρεση κατοικίας.
 • Την  σωστή καθοδήγηση των υποψήφιων σπουδαστών για την επιλογή του Πανεπιστημίου, της πόλης, της διαμονής και της διατροφής τους.
 • Την συνοδεία στην Ιταλία.
 • Την άρτια εκπαίδευση των υποψήφιων φοιτητών στην Ελλάδα και μετέπειτα την σωστή τους προετοιμασία για τα Ιταλικά Πανεπιστήμια.

Το ινστιτούτο Bertamini διατηρεί επίσημη συνεργασία με καταξιωμένους Εκπαιδευτικούς Ομίλους Προετοιμασίας Υποψήφιων, γνωστοί για την οργάνωση και αποτελεσματικότητα τους, με απώτερο σκοπό την ευκολότερη εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο που επιθυμούν.

 

Σπουδές στην Ιταλία ή στην Ισπανία

Σίγουρη επιτυχία: Επωφεληθείτε πηγαίνοντας εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία / Ισπανία

Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης μαθημάτων γλώσσας και ορολογίας στο σχολείο μας, διοργανώνουμε για τους υποψήφιους φοιτητές εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ιταλία ή Ισπανία, πριν αρχίσουν σπουδές στην Ιταλία ή Ισπανία, με απώτερο σκοπό την πετυχημένη εισαγωγή των υποψήφιων φοιτητών στα Πανεπιστήμια της επιλογής τους και την εξοικείωση τους με τη γλώσσα και το περιβάλλον της χώρας που θα φοιτήσουν.

Το σωστό περιβάλλον, η ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα, καθώς και η αξιοπιστία στη μέθοδο διδασκαλίας αποτελούν τις καλύτερες συνθήκες για την απόδοση και επιτυχία των σπουδαστών στις εισαγωγικές εξετάσεις τους στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους.

Για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών διοργανώνονται επίσης εκπαιδευτικές περιηγήσεις και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, στις οποίες ωστόσο, μπορούν προαιρετικά να συμμετάσχουν.

Τμήματα γλώσσας & ορολογίας – Σπουδές στην Ιταλία ή Ισπανία

Τα τμήματα – πάντα ολιγομελή – είναι σχεδιασμένα για να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των σπουδαστών.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης σε τμήματα γλώσσας και ορολογίας μπορεί να κυμανθεί από 1 έως 4 εβδομάδες, πλην του τμήματος προετοιμασίας υποψηφίων φοιτητών (4 εβδομάδες).
Υπάρχουν:

 • Τμήματα προετοιμασίας Υποψηφίων Φοιτητών για ΑΕΙ στην Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα
 • Τμήματα εμπορικής αλληλογραφίας
 • Τμήματα γλώσσας για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
 • Τμήματα Ιστορίας της Τέχνης
 • Τμήματα σχεδίου – μόδας και design
 • Τμήματα μαγειρικής, κ.ά.

To εκπαιδευτικό ταξίδι περιλαμβάνει τα εξής:

 • Συνοδό από Αθήνα.
 • Διαμονή.
 • Εξειδικευμένα προγράμματα μαθημάτων γλώσσας και ορολογίας υποψηφίων φοιτητών για Ιταλία ή Ισπανία καθώς και για επαγγελματίες.
 • Κινηματογράφο – εξοικείωση με την κουλτούρα, την τέχνη, και τις τοπικές παραδόσεις, πάντα με απώτερο σκοπό την εξάσκηση στη γλώσσα.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ εκδρομών -με μικρό κόστος- οργανωμένων από το κολέγιο. minimum αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα. Τα έξοδα των εκδρομών δεν περιλαμβάνονται στις τιμές.