Ορολογία για υποψήφιους ΑΕΙ

Ορολογία – Ιταλική Φιλολογία – Ισπανική Φιλολογία (δια ζώσης ή εξ΄αποστάσεως)

Από το 1972 παρέχουμε στους μαθητές μας τα απαραίτητα εφόδια για την εισαγωγή τους στην Ιταλική Φιλολογία με επιτυχία. Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη όταν το 1992 η διευθύντρια μας Bertamini Cristina, εξειδικευμένη στην διδασκαλία της Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, εισάγει δυναμικά την Ισπανική γλώσσα και ορολογία στο σχολείο μας. Παράλληλα, κάθε χρόνο συντάσσει για την Π.Ο.Ι.Ξ.Γ. τις λύσεις θεμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων για την ισπανική φιλολογία. Το σχολείο μας αναλαμβάνει την πλήρη προετοιμασία για το ειδικό μάθημα των ισπανικών ή ιταλικών για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ορολογία για Υποψήφιους Φοιτητές Ιταλίας & Ισπανίας

Η πολύχρονη εμπειρία μας έχει αποδείξει πως το κύριο άγχος των υποψηφίων είναι η Γλώσσα και η Ορολογία. Ακόμη και για τους σπουδαστές που έχουν κάποια γνώση της Ιταλικής ή Ισπανικής γλώσσας, το εξειδικευμένο κομμάτι της γλώσσας και ορολογίας για υποψήφιους φοιτητές ΑΕΙ, τους γεννά πλήθος ερωτηματικών και αμφιβολιών για το αν θα τα καταφέρουν πριν ή μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις. Ποια είναι η λύση; Στο Ινστιτούτο Bertamini όλα γίνονται αρχικά προσιτά, κατανοητά και κατόπιν “παιχνιδάκι” με σύμμαχο τη γνώση, και τη σωστή δουλειά αμφότερων πλευρών (καθηγητή – υποψηφίου) χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις και κραυγαλέες υποσχέσεις.

Ορολογία για Υποψηφίους Φοιτητές Erasmus και Μεταπτυχιακούς Σπουδαστές

Σκοπός των συγκεκριμένων μαθημάτων στο Ινστιτούτο Bertamini, είναι η προετοιμασία των φοιτητών, πριν την έναρξη της περιόδου Erasmus. Μαζί μας, οι φοιτητές Erasmus σπουδάζουν τη ιταλική, ισπανική, πορτογαλική, αραβική, ρώσικη ή κινέζικη γλώσσα έγκαιρα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στη σπουδαιότητα των μαθημάτων ορολογίας που προσφέρουμε, κυρίως όταν αυτά συνδυαστούν με την επιδίωξη μιας από τις υποτροφίες που παρέχονται στα πλαίσια των ιδιαίτερα απαιτητικών προγραμμάτων Erasmus Mundus, μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών.