Γενικές Πληροφορίες – Κίνα

Κίνα: παράδειγμα συγκρότησης και ανάπτυξης για την πολιτισμένη και ανεπτυγμένη Δύση

Η αχανής χώρα της Ανατολής που αναστάτωσε τον κόσμο με την εμπορική της επανάσταση, τείνει να καταλάβει τον κόσμο με τα προϊόντα της και την οικονομική της δύναμη.

Η παρουσία της Κίνας στην Ελλάδα: Εμπόριο – Τουρισμός

Η Κίνα είναι πανέτοιμη να διεκδικήσει κομμάτι της εκπαιδευτικής αγοράς και του εμπορίου της χώρας μας.

To 2010, στη χώρα μας έγινε μια τεράστια επένδυση από την μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών στον κόσμο, την κινέζικη Κόσκο: η οποία ανέλαβε την εκμετάλλευση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά. Η Κόσκο ετοιμάζει να κάνει κι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της. Ένα πλήθος άλλων Κινέζων επενδυτών επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας και να συμβάλουν στην ανασυγκρότησήτης. Παράλληλα, τα Ελληνικά προϊόντα αναζητούν αγορές στην Κίνα.

Όσον αναφορά στον τουρισμό, οι Κινέζοι συνεχίζουν να κατακλύζουν την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα, σύμφωνα με πολλές στατιστικές,

Συνεπώς, είναι προφανές ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται η ζήτηση της Κινεζικής Γλώσσας στην αγορά εργασίας, στο εμπόριο, στις πληροφοριακές τεχνολογίες, στις διεθνείς σχέσεις, στο τουρισμό, στη παιδεία, στη μετάφραση, κ.λ.π.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια η παρουσία της Κινέζικης Γλώσσας δείχνει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με τις υπόλοιπες ξένες γλώσσες.

Μαθήματα Κινέζικων γιατί….

  • είναι ή πρώτη γλώσσα σε αριθμό ομιλητών στον πλανήτη πριν τα αγγλικά, τα χίντι και τα ισπανικά
  • είναι μία από τις έξι επίσημες και ενεργές γλώσσες στον ΟΗΕ.
  • Για να παραμείνεις ανταγωνίσιμος στα παγκόσμια παιχνίδια της ανάπτυξης και να προσφέρεις στον εαυτό σου νέες προοπτικές.
  • για να διαχειριστείς αποτελεσματικά τις επαγγελματικές ευκαιρίες συνεργασίας με εμπορικά και αναπτυξιακά κέντρα της χώρας, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και κερδοφόρων συναλλαγών.

Τέλος, μην ξεχνάς, ότι με κάθε ξένη γλώσσα που μαθαίνεις ανοίγεις ένα νέο δρόμο και νέες εναλλακτικές για το μέλλον σου.