Γενικές Πληροφορίες – Αραβικός Κόσμος

Αραβικά: το μαγικό και μυστηριώδη πέρασμα στη Αραβικός Κόσμος.

Επενδυτές πραγματοποιούν επιχειρηματικά «ανοίγματα» προς τον Αραβικό Κόσμο.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική ιστορία έχουν δώσει μια ξεχωριστή σπουδαιότητα στον χώρο της Μέσης Ανατολής και γενικότερα στον Αραβικό κόσμο.

Καθώς Αμερική και Ευρώπη βυθίζεται στην οικονομική κρίση, νέες ευκαιρίες εργασίας “ανοίγουν το δρόμο” προς Μέση Ανατολή και χιλιάδες Έλληνες κατευθύνονται προς τον αραβικό κόσμο για δουλειά: μηχανικοί και μηχανολόγοι όλων των ειδικοτήτων, ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί, τεχνίτες, έμποροι, τραπεζικοί υπάλληλοι, μάνατζερ, δικηγόροι, νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι, γραμματείς, πιλότοι, αεροσυνοδοί, ναυτικοί, γιατροί και νοσοκόμοι, κλπ.

Το υψηλό επίπεδο διαβίωσης και οι οικονομικές ευκαιρίες αποτελούν πόλους έλξης για επαγγελματίες και εργάτες από όλα τα μέρη του κόσμου, γεγονός που καθιστά την Μέση Ανατολή ως ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά μέρη του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια, οι χώρες της Μέσης Ανατολής απολαμβάνουν εντυπωσιακές επενδύσεις, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και αύξηση εργατικού δυναμικού και μισθών. Την ίδια στιγμή που η οικονομική κρίση μαστίζει στην Αμερική και Ευρώπη, οι χώρες του Κόλπου, όπως προβλέπεται, θα συνεχίσουν να βλέπουν καλπάζοντες ρυθμούς ανάπτυξης, με πρώτο το Κατάρ και τελευταία τα ΗΑΕ, στα οποία αυτή τη στιγμή τρέχει οικονομία δύο ταχυτήτων.

Παρά τα προ διετίας οικονομικά προβλήματα στο Ντουμπάι (που εν τέλει δεν επηρέασαν καθόλου την ευρύτερη περιοχή), είναι πλέον σίγουροι ότι οι χώρες αυτές θα ευημερούν, όσο υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Σχέσεις Αραβικού Κόσμου – Ελλάδας: διμερή συμφέροντα

Ειδικά για τον Έλληνα, που είναι Ευρωπαίος και Μεσογειακός ταυτόχρονα, η αραβική γλώσσα προσφέρει δυνατότητες επικοινωνίας με ολόκληρη την ανατολική και νότια Μεσόγειο. Μεγάλοι αραβικοί πληθυσμοί ζουν στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη, ενώ αντίστοιχα πολλοί ελληνόφωνοι ζουν σε διάφορες αραβικές χώρες. Επίσης, η Ελλάδα διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τα περισσότερα εκ των αραβικών κρατών και υπάρχουν διμερή συμφέροντα.

Για τους λόγους αυτούς, ολοένα και περισσότεροι σπουδαστές ενδιαφέρονται να μάθουν την αραβική όχι μόνο για την επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και γιατί είναι μια γλώσσα με περίσσια ομορφιά.

Μαθήματα Αραβικών γιατί….

  • είναι ή έκτη γλώσσα σε αριθμό ομιλητών στον πλανήτη μετά κινέζικα, τα αγγλικά, τα χίντι, τα ισπανικά και τα ρώσικα.
  • είναι μία από τις έξι επίσημες και ενεργές γλώσσες στον ΟΗΕ.
  • είναι επίσημη γλώσσα σε 22 χώρες.
  • μαθαίνοντας αραβικά μπορείς αυτομάτως να μιλήσεις με ολόκληρη την ανατολική και νότια Μεσόγειο.
  • για να παραμείνεις ανταγωνίσιμος στα παγκόσμια παιχνίδια της ανάπτυξης και να προσφέρεις στον εαυτό σου νέες προοπτικές.
  • για να διαχειριστείς αποτελεσματικά τις επαγγελματικές ευκαιρίες συνεργασίας με εμπορικά και αναπτυξιακά κέντρα της χώρας, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και κερδοφόρων συναλλαγών.

Τέλος, μην ξεχνάς, ότι με κάθε ξένη γλώσσα που μαθαίνεις ανοίγεις ένα νέο δρόμο και νέες εναλλακτικές για το μέλλον σου.