Γιατί από το 1998 το σχολείο μας έχει μόνο επιτυχίες στις εξετάσεις πιστοποίησης ξένων γλωσσών?

5 Tips για επιτυχία στις εξετάσεις Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Bertamini αγαπάμε την προφορική εξάσκηση σε κάθε μάθημα.  Με την συστηματική εβδομαδιαία προφορική εξάσκηση οι σπουδαστές μας που δίνουν προφορικές εξετάσεις με ηρεμία, συγκέντρωση και θετική σκέψη δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, για αυτό πάντα κατά την διάρκεια του μαθήματος όπως και στις εξετάσεις:

1. Ακούμε προσεκτικά τις ερωτήσεις

Όσο καλά προετοιμασμένος-η και να είσαι, αν ακούσεις λάθος μία ερώτηση μπορεί να οδηγηθείς σε λάθος δρόμο και, τελικά, να μιλάς για κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που σου ζητήθηκε.

2. Δεν βιαζόμαστε να απαντήσουμε

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι σπουδαστές ότι σε περίπτωση που δεν καταλάβουν καλά μια ερώτηση, μπορούν να ζητήσουν από τον εξεταστή να παραφράσει ή να επαναλάβει την ερώτηση. Καλύτερα να ζητήσουμε μία διευκρίνιση παρά να μην απαντήσουμε καθόλου.

3. Προσπαθούμε να δίνουμε καθαρές και περιεκτικές απαντήσεις

Προσπαθούμε οι απαντήσεις μας να είναι ξεκάθαρες και να έχουμε πάντα στο νου μας ότι πρέπει να γίνονται κατανοητές από τον εξεταστή/ συνομιλητή μας. Η εξέταση στα προφορικά δε γίνεται για να πούμε τη γνώμη μας μονολεκτικά, με ένα “ναι” ή ένα “όχι”, αλλά για να δείξουμε ότι μπορούμε να εκφραστούμε σωστά. Αυτό σημαίνει ότι ο σπουδαστής αιτιολογεί τις απαντήσεις του, με επιχειρήματα και με απλά παραδείγματα, ανάλογα με το επίπεδο του.

4. Δεν διστάζουμε να διορθώσουμε κάτι που λέμε ή είπαμε πριν

Είναι πλήρως αποδεκτό οι σπουδαστές να διορθώσουν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της προφορικής εξέτασης. Όταν διορθώνουμε τον εαυτό μας, δείχνουμε ότι γνωρίζουμε ποιο είναι το σωστό.

5. Δεν «κολλάμε με τις λέξεις»

Όλοι μπορούμε να πούμε το ίδιο πράγμα με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να πούμε κάτι. Μην «κολλάτε» στις λέξεις που για κάποιο λόγο ξεχάσατε εκείνη την στιγμή. Πάνω από όλα ψυχραιμία, δώστε προτεραιότητα στο συντακτικό, στην ροή σκέψης και λόγου και χρησιμοποιήστε αυτά που ξέρετε και θυμάστε καλά για να πείτε αυτό που θέλετε.

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά στο σχολείο μας: αγαπάμε τους καθηγητές μας που κάθε χρονιά με περίσσια αφοσίωση και μεράκι στηρίζουν και καθοδηγούν σωστά τους σπουδαστές μας.

Για όλους εμάς, η επιτυχία στις εξετάσεις είναι φυσικό επόμενο μιας σωστής προετοιμασίας που ξεκινάει από την αρχή της χρονιάς όπως επίσης και της στενής συνεργασίας μεταξύ διεύθυνσης, καθηγητών, σπουδαστών και γονέων. Ευχαριστούμε για την εκτίμηση και εμπιστοσύνης που μας δίνετε κάθε χρόνο. Καλή επιτυχία σε όλους!

Δημοσιεύτηκε στο news. Σώστε σε σελιδοδείκτη το σύνδεσμο .